2014.ápr.26.
Írta: Audiolife komment

Távol-Kelet közelben – Choseal digit IC majdnem teszt

Choseal-04.JPGEzt a kábelt a tulajdonosa* azzal a kommenttel küldte el nekem, hogy hallgassam meg, majd legyek kegyetlenül őszinte, már ami a hangját illet. Rendszerépítés előtt áll, viszont pár dolgot már most be tudott szerezni, és amíg nincs min meghallgatni, elküldi nekem.

Tovább

Robert Koda az új Kondo

Koda-06.jpgHiába foglalkozom ezzel a hobbival ezer és egy éve, újra és újra meglep a rajongás. Szerintem nincs egyetlen olyan más hobbi sem, ahol ennyire jellemző lenne, hogy a hobbisták valóságos szektákba tömörüljenek, és hogy ennyire azonosuljanak érzelmileg egy-egy termékkel.

Tovább

Fétis vagy minőség? - A vinyl lemez mint leggyengébb láncszem

vinyl-03r.jpgAudiofiliában a fekete lemez kettős megítélés alá esik: egyszerre cél és eszköz. Cél abban az értelemben, hogy a rendszerek önmagukban nem szólnak, kell valami, amivel "etetjük" őket, amivel meghallgathatóak. Másrészt eszközök is: ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkeznek, mint a készülékek, saját, egyedi hangzásuk van, ennél fogva lehet őket minősíteni. Nagyjából el lehet dönteni, hogy egy képzeletbeli hangminőség skálán melyik hol helyezkedik el.

Tovább
süti beállítások módosítása