2019.okt.28.
Írta: Audiolife komment

Vissza a jövőbe - A 20. hifi show

hifishow10.jpgNos, a jubileumi éves audio seregszemle, dzsembori, találkozó, bemutató, show meg még ki tudja mi, bizonyos szempontból túlteljesítette az elvárásokat. Mármint az enyém(eke)t, ha fogalmazhatok így. Simán lehet, hogy másoknak meg nem jött be annyira, de hát ilyenek vagyunk, mindenki másért megy.

Tovább

Hétvégén hifi show

cropped-hifishow-header-csik-20.jpgIdén a szokásos november első hétvégéje helyett a későn jött nyárt idéző október végén lesz a hifisó. Ráadásul a jubeliumi, egészen pontosan a huszadik. 

Az utóbbi időben szokás lett szidni a rendezvényt, többnyire azért, mert a szervező nem kötődik szorosan a hifihez, és mert láthatóan nem szívből csinálja. Na igen. Ez egy jól hangzó és még csak nem is igaztalan észrevétel, bár én naívan azt gondolnám, hogy a látogatók a kiállítók miatt mennek, és nem a "hangulatért".

A hűségre meg az érzésekre felesküdött látogatóknak csak annyit tudok írni, hogy egyelőre ez az egyetlen komolyan vehető rendezvény, amit ennek a hobbinak szántak, és persze nem meglepő módon emellett üzlet is. A hostessek ugye nem ingyen vannak ott.

A látogatók listáját böngészve lesz itt minden. A lényeget úgyis csak a helyszínen fogjuk megtapasztalni. Idén újra lesz például Audio Note, igaz csak egy szobában, viszont itt lesz Qvortrup fia és a felesége. Azt mondták, szeretnének várost is nézni, ettől függetlenül érdemes benézni, hátha Ő fog demózni, valószínűleg nem a szokásos teszt lemezeket teszi majd fel. 

Ha minden igaz, én is viszek majd ki pár lemezt, aztán meglátjuk, fel is tudom-e tenni. Idén nem tervezek semmit előre, lesz, ami lesz. 

Betekintés a mélyvízbe - Jeff beszámolói az AN Uk újdonságairól

an-07_1.jpgNem tudom, ki ismeri és olvassa a positive-feedback-ra költözött Jeff's place nevű blogot. Én sem merültem el benne mélyebben, de egyszer-kétszer beleolvastam, amikor éppen az első öt találatban benne volt, ha valamit kerestem. Itt - Nála - olvastam a mikrofonkábelekről, amelyeket érdemes összekötőként használni, meg még pár dologról. Jeff szereti  a Duelund   kondikat és kábeleket, csöves erősítőket hallgat és vonzódik az ötvenes évek old hifijéhez, nagyjából ennyit sikerült kihámoznom a blogról.

Tovább

Tradíció és minőség – Grado Laboratory

john-and-jonathan-grado-grado-labs-036.jpgHa van az audioban igazi legendás vállalat, amelyben a hagyomány és a minőség valóban az elsődleges, akkor az egészen biztos, hogy az amerikai Grado Laboratory, amely a megalapítása óta ugyanannak a családnak a tulajdonában van, és ma is gyakorlatilag ugyanolyan módszerekkel készül, mint 1953-ban, amikor John Joseph Grado elhatározta, hogy a konyhaasztalon összerakott lemezjátszóját és pick upját a háza alagsorában nyitott üzletben fogja árulni.

Tovább
Címkék: audio, fejhallgató
süti beállítások módosítása