Program a hétvégére - Házimozi és Hifi show 2011

Hamarosan közeledik a novemberi Hifi show, az egyetlen olyan országos szintű rendezvény, amelyen a hifi és a high-end szakma, a forgalmazók, gyártók képviselik a termékeiket.

Az érdeklődők többek között jó pár újdonsággal és a legfrissebb fejlesztésekkel találkozhatnak. Szintén ez az egyetlen olyan hely, ahol egymás melletti szobákban a hazai high-end krémje is megjelenik, ami azért jó, mert könnyedén össze lehet hasonlítani a különböző hangzásbeli elképzeléseket, és erre így, nincs máskor lehetőség. Minden ellenkező híresztelés ellenére erre alkalmasak a show-k, kizárólag a felhasználókért vannak, ezért találták ki őket. Mivel a forgalmazók sorra szűntetik meg a nyílt napokat, ezen a két napon van esélyünk arra, hogy olyan rendszereket is meghallgassunk, amelyek nem jönnek szembe csak úgy. Például örülök, hogy lesz kint Avantgarde, a megszokott törzskiállítók között egy új, régen nem hallott hangzás is. A régiek hoznak újdonságokat, így az sem zavar, hogy két napra csökkent a kiállítás. Az időjósok azt mondják, hogy szép, napos őszi időnk lesz. Ideális program a hétvégére.

Meglepetés

Az idei shown akadnak egyéb különlegességek is. Mint arra külön is felhívták a kommentben figyelmem, idén különösen izmos lesz a felhozatal a d.i.y szobában. Látom, hogy a kiállítás oldalán már fent vannak a beharangozók is, az Audio Note azt írja, meglepetésekre számíthatunk. Isten mentsen, hogy lelőjem a poént, de mintha a verebek azt csiripelnék, hogy a két szobában a kínálat két vége fogja képviselni magát. Akkor ez nyilván a Zero lesz, minden bizonnyal valamelyik AZ hangsugárzóval. A másik rendszer azonban több mint figyelemre méltó. Nem csak azért, mert az általam is méltatott Ongaku Kensei, azaz egy kvázi előfok nélküli Ongaku alkotja a rendszer gerincét, hanem azért, mert ez elé a végfok elé egy M8-cat fognak kötni. És ez csak egy része a végső rendszernek, amire nyilván egy külső váltós, full ezüst E lesz akasztva. Tényleg nem az én reszortom, hogy méltassam, de évek óta látjuk, hogy az angolok véresen komolyan veszik a kiállításokat, amire a legkomolyabb és legfrissebb újdonságokat is kihozzák. Szóval ajánlom mindenki figyelmébe, hogy nézegesse meg jó közelről a front end DAC 5 Special részét, mert ilyet egyelőre sehol a világon nem láthat. Igen, itt Budapesten fog bemutatkozni minden bizonnyal a Világ Egyik Legjobb DAC-jának legfrisebb verziója. Ha másért, nem ezért, érdemes kijönni. Találkozunk a show-n.

*A képek illusztrációk