2011.jún.04.
Írta: Audiolife Szólj hozzá!

Beköszöntő helyett

Az igen és a nem

Az interneten tengernyi blog van. Többségük nem szól semmiről. Kiraknak egy képet, írnak alá két mondatot, és már kész is a poszt. Kérdés, hogy ezeknek mi értelem van azon felül, hogy oldalt ott villog a flashes reklám, amiért valakik valahonnan pénzt kapnak. Pontosan ez az, amit én nem szeretnék.

Tovább
Címkék: zene, kultúra, hifi

Kőből hifit? - 47 lab Shigaraki DAC

Junji Kimura a kevésbé ismert, már-már "undegroundnak" tekinthető tervező a high-endben. Jelenlegi kínálatában a Shigaraki névre hallgató "termékcsalád" tagjaival (integrált erősítő, cd futómű, dac és RIAA) középkategóriás árért kínál valódi high-end erényeket felvonultató elektronikákat.

Tovább

A kezdet és a vég - Az előfokozatok szerepe

Minden hifi láncnak vannak fejleszthető pontjai. A folyamat gyakorlatilag végtelen, hiszen a fejlődésnek alapfeltétele, hogy mindennél van jobb. Az egyre tökéletesedő ipari szabványok és az elektromikrószkóp elterjedésevel egyre jobban értjük, hogy az anyagban bekövetkezett változásoknak milyen audiofil tulajdonságai lehetnek, mely területeken lehet őket felhasználni, és milyen mélyen tudnak részt venni a hifi lánc zenereprodukciós szerepkörében.

Tovább

Edison arcképe ezüst érmén - Audio note Conquest silver Signature

Vissza a jövőbe

Végezzük el azt a science fiction sorozatokból jól ismert gondolatkísérletet, hogy a hangrögzítés feltalálóját valamilyen, eddig ismeretlen módon feltámaszthatjuk és a párhuzamos idődimenziók segítségével, egy féreglyukon keresztül a jelenbe transzportáljuk.
 
Tovább

Rezgésben vagyunk - fo.Q és társai

Minden, ami hangot ad, rezgésből származik. Olyan nincs, hogy valami nyugalomban van, és hangja is van. Egészen a legutóbbi időkig az audió ipart elkerülte a rezgések közelebbről való vizsgálata, illetve csak ott érdekelte, ahol egyértelműen javult a hangzás, vagy egyértelműen romlott, például a hangszedők anyagának megválasztásánál, a lemezjátszófutóművek kialakításakor, a hangszedőt hordozó karokban, a hangszórók felfüggesztésében, és egy kicsit a hangfalak dobozának megválasztásakor, azon belül is az anyagválasztási kísérletekben.

Tovább
süti beállítások módosítása