2011.jún.19.
Írta: Audiolife komment

Super heroes like hifi - Zu audio Soul Superfly

A revolution of American hi-fi, nemes egyszerűséggel így aposztrofálja magát a Zu audio, amelynek vezetői olykor viharos sebességgel, kissé latinos vérmérséklettel cserélődnek (erről később bővebben). A Zu-t mindesetre ez nem hátráltatja, dinamikusan terjeszkedik, és nem csak a tengeren túlon. Amit eddig láttam, hallottam tőlük/belőlük, innovatív volt és kifejezetten merészen új, még ha nem is mindig találkozott az ízlésünk, vagy nekem - ha nagyképű akarnék lenni: fehérek között is európainak -, talán túlságosan is amerikai. Mindesetre egyelőre nem szereztem elég benyomást róluk, amelyet hamarosan pótolnom kell, és nagyon úgy tűnik, hogy lesz rá lehetőségem.

Tovább

Egy meghallgatás tanulságai - Miles Davis: Kind of Blue

Zenetörténeti alapmű

Miles Davis Kind of Blue című lemezét 1959-ben vették fel, mindössze két nap alatt, március 2-án és április 22-én, New Yorkban. Ez az a jazzfelvétel, amely a jazzt nem kedvelők is keresnek, minden idők egyik legtöbbet eladott jazzlemeze, midenféle listán előkelő helyet foglal el, többek között a Rolling Stone féle 500 legjobb felvétel között a 12-dik, rögtön a Velvet Underground után.

Tovább

Az enyészet melankóliája - Amon Tobin: ISAM

Amon Tobin, a hatásvadász hangfüggönyök és az experimentális elektronika kreátora új lemezzel jelentkezett. Figyelemre méltó dolog, hogy nagyjából öt éve egyáltalán nem követem, mit ad ki a ninja, de ebben az évben ez már a második lemez, amit megveszek.

Tovább
süti beállítások módosítása