I'm on Pointe - Sima 20 a Púderben

puder_09.JPGRitka az olyan hazai hifis rendezvény (van ilyen szó?!), ahol mondjuk nem kell műszálas pulóverbe bújt, előrehaladott kopaszodásban szenvedő dzsumbuj mérnököket hifistákat kerülgetni, akik bőszen és totál értelmetlenül gyűjtik a prospektust, majd a demó után azt észrevételezik, hogy piköpös a bőgő.

A Pointe 20 éves fennállásának „ünnepe” és a Sima 20 hivatalos megjelenése alkalmából a Púder Bárszínházban* lesz egy közönségtalálkozó-készülékbemutató, vagy fordítva: készülék bemutató és közönség találkozó. Igazán azért érdekes, mert a Pointe nem egy világcég, de kétségkívül kinőtte magát, és még bármi is lehet belőle, ha így folytatja. Ami nekem fontos, hogy tudok találkozni a Pointe tervezőjével, Sindrics Tiborral – talán még egy beszélgetést is össze tudok hozni vele, bár előre figyelmeztettek, hogy Tibor, úgymond „nem a szavak embere”. Aztán itt lesz a nem túl olcsó ellenben nagyon jól kinéző Soulines lemezjátszót atyja, Igor is, aki állítólag bűvészügyességű ujjakkal állítja be a lemezjátszóit. Meglátjuk.

006.jpgA szervezők gondoskodtak róla, hogy a dolog ne csak és kizárólag a hifiről szóljon, hanem legyen zene bőségesen, ami azért is jó, mert a hifi is a zenéről szól, tehát megállapíthatjuk, hogy minden út Rómába vezet. Ilyen minőségben leszek ott én is, elsősorban, mint hallgató, másodsorban megkértek, hogy vigyek pár lemezt és beszéljek egy kicsit róluk, mintha egy élőszóban előadott zeneajánló lenne. Igyekszem addig beszerezni a legfrissebb adagot, de még az is lehet, hogy viszek a korábbi ajánlókból is néhány korongot, ki tudja. De az én szerény kis szösszenetem nyilván messze fog esni a Café Momus előadásaitól, vagy mondjuk az Andramédia különleges, kétmikrofonos felvételeitől. Ha minden igaz, kint lesz a Concerto, lehet venni klasszikus zenei lemezeket is. 

Pointe-06.jpgA Púder a Ráday utca elején van, a különteremben lesz az esemény, belépés nincs, de az érdeklődőktől kéretik bemondani a jelszót, ami: Poin...err, izé: Sima 20. A látogatókat még egy italra is meghívják. Hát így. Még több infó itt

*A fotót a Púder blogjáról vettem.