Tíz nap a mélyvízben - Audio Note Uk. tour

an-uk-austria-30.jpgKevés olyan jó és hiteles beszámoló született mostanában, annak ellenére, hogy a téma eléggé felkapott, amiből egyrészt átfogó, másrészt reális képet kaphatunk az Audio Note Uk életéről, mint amit a part-time audiophile közölt.

anuk-uk-pq-home-9.jpgA remek képekkel teletűzdelt, tíz nap történéseit összefoglaló cikk olyan, eddig nem látott részeit is sorra veszi a gyártásnak, mint az osztrák részleget, ahol már jó ideje a hangfalak és a többi fa "alkatrész", például a lemezjátszó futóművek készülnek.

Persze, nem lenne a márkajelzésen AN, ha ezt az üzletrészt egy “sima” profi végezné, így Gerhard Kilzer, aki a famunkáért felelős, szintén egy jó nagy AN fan, maga is a használja a cég termékeit. A hangszórótervezés igen fontos, ugyanis az AN messze földön híres a hangfalairól, és az osztrákok hihetetlenül precízek. A gyártás egyébként teljesen zöld és környezet tudatos, hiszen egy vízhajtású generátorról megy az üzem teljes elektromos ellátása.

anuk-uk-pq-home-12.jpgA beszámolóba még az olyan, hifitől távol eső dolgok is helyet kaptak, mint Qvortrup Mercedesei, amelyeket a Doveban lévő gyár előtt egy hangárban tárol és egy manus folyamatosan karbantartja, szervizeli őket. Kicsit olyan lehet, mint a Csengetett, Mylord?-ban Stokes, csak ez ért is hozzá. (Az AN-nél a vezetők céges kocsija is Mercedes. Úgy látszik, Qvortrup ebben is következetes)

Mindemellett a szerző nem titkolja, hogy az Audio Note Uk bizony azonos Qvortruppal, szinte egyenlőség jelet lehetne tenni a két dolog közé. Illetve itt megáll egy pillanatra és arról lamentál, hogy szerinte a hűséges ügyfélkör és a zene tagadhatatlan szeretete mellett az AN Uk sehol sem tartana Qvortrup akaratereje és intelligenciája nélkül. Munka közben, két megoldandó probléma között, Peter multitasking üzemmódban a 18. századi politikai gondolkodásról tart előadást. Az irodájában a hifi újságokban  megnyert plecsnik helyet könyvek és mappák, na meg képek vannak.

an-uk-austria-3.jpgUgyanakkor az írót lenyűgözte, hogy a gyárban mennyire érezni a kézműves jelleget, és hogy a munkatársak mennyire elkötelezettek. Na igen, ez is része a Know How-nak, ahogy az is, hogy az értékesítők, mint egy laza összeköttesében lévő családban, ugyanolyan módon kedvelik a zenét, mint szinte mindenki az AN berkein belül.

Engem a szöveg nem annyira kötött le, pedig elég vicces: a legjobb rész az, amikor Emily, Qvortrup lánya az utazás során hangos drum and bass-szel terrorizálja utastársait. Jobban érdekeltek a képek, azokon is azok az apróságok, amelyek talán másoknak nem tűnnek fel. Például, hogy Qvortrup Gaku Onjában jelenleg épen PSVANE csövek vannak, vagy az osztrák részen ott pihen egy Vindicator Silver az M6 RIAA előtt.

A fotókon egyébként feltűnő, hogy alig van olyan hely, ahol ne lennének lemezek. Lemezek, lemezek, mindenütt lemezek. Lemezek tömegben, lemezek összezsúfolva. Ezen felül persze a rend az, amit a leginkább irigyelek. Leloptam pár képet, már amennyire tudtam, itt az eredeti cikk, olvassátok, szerintem nagyon jó lett. Illetve beillesztettem egy videot is, ami szintén ott és akkor készült.

via: parttimeaudiophile.