Hírek rovatunk bemutatja

an-06.jpgTöbbek között azért jó, hogy az Audio Note a weblap hírek rovat frissítése helyett átállt a facebook-ra, mert a gyors frissítések miatt egy csomó olyan infó is eljuthat hozzánk, amit a szikár hírek rovatban soha nem olvastunk volna el. Vagy ha igen, akkor félévente egyszer, és akkor is csak futólag. 

Többek között ilyen a legutosló japán látogatás is, ahol Andy Grove és Qvortrup az ezüst ellenállásaikat gyártó céggel, a HDK-val tárgyaltak és közben persze megtekintették a munkafázisokat is.

an-04.jpgA némileg hosszúra nyúlt kis színes beszámolójában Andy mindig megemlíti, hogy mit és hol ettek, soha nem feledkezik meg a látvány szépségének ecseteléséről, pont mint egy igazi élmény beszámolóban, amit a barátaidnak írsz ki az üzenőfaladra.

Ebből a jó pár soros szösszenetből sok minden kiderül. Például az, hogy a Kaisei kondik gyártása milyen szűk tűréssel készül, és hogy mennyire szükség lenne valami hasonlóra az olcsóbb kategóriában is. Vagy éppen az, hogy az ezüst lábak ráaplikálása a nem mágnesezhető ellenálásokra mennyire macerás - mondjuk oly módon, hogy az első forrasztásnál ne engedjenek el.

an-05.jpgPéldául ezért is kerülnek annyiba, amennyibe. Vagy épp az, hogy az ehhez szükséges géppark mennyire költség igényes, főként, hogy a nagyon szűk tűréshatár miatt keletkezik egy csomó selejt, illetve azért is, mert a gépek amelyeken készülnek, korántsem mai darabok.

Az ilyen jellegű, képes beszámolókat sohasem szellőztette volna meg a hírek rovat, ott mindösze feltehetően csupán egy sorban került volna ki: hogy az AN Uk-nak immáron ezüst lábú, nem mágnesezhető ellenállások vannak a Szint4-től felfelé lévő erősítőikben. 

an-01_1.jpgDe egy ehhez hasonló posztból derül ki az is, hogy Andy meglátogatta Párizsban a grammy díjas Damien Quintard hangmérnőköt, aki ugye sok minden más mellett arról is híres, hogy a mastering során egy ezüst Meishun és két pár AN-E dobozon és némi ISIS kábelen hallgatja vissza a felvételeit. Damien ezen felül kedveli a régi mikrofonokat, főként az RCA ribbonokat.

Quintarddal társalogva Andy elejti, hogy akkor a következő projekt egy mikrofon előerősítő lesz AN név alatt. Ezen kicsi fennakadtam, de volt pár napom, hogy kipihenjem. Ugyanebben a posztban szó van egy igen sejtelmes együttműködésről a nagyszerű Bach interpretátor Edna Stern-nel is. Ebben a kibontatlan mellékszálba sok mindent bele lehet látni, de ebbe most nem mennék bele. Akit érdekel Edna Stern nagyszerű zongorista, a Me-Su-Bach pedig egy nagyon jó lemez. 

an-02.jpgDe még ezt is tudták fokozni, mégpedig azzal, hogy egyik napról a másikra nyílt egy AN webshop, ahol lemezeket, csöveket, de például AN feliratos pólokat is lehet kapni. Ahogy nézem, még béta állapotban van az oldal, mert csöveket még nem lehet venni, de a lemezek elég jók.

Szóval ember legyen a talpán, aki ezeken az infókon eligazodik, én még ott tartottam, hogy nem sokára érkezik a Cobra, meg bőszen olvasgatom a hírleveleket, amiben persze tök más dolgokról van szó. Ami biztos, hogy akit érdekel ez a világ, most elmélyedhet benne, annyira pörögnek az infók, hogy csak kapkodom a fejem.

Nekem még egy hírem maradt a végére, az viszont elég konkrét. A hazai Analog Voice, aki idén 10 éve forgalmazza az Audio Note UK-t, új bemutatórermet avatott. A több, mint 70 négyzetméteres bemutatóteremben két szobában lehet majd meghallgatni a különböző rendszereket. A hivatalos megnyitóra valamikor tavasz második felében kerül sor. 

A képeket a hivatalos AN facebook oldalról loptam. Ott a fent emlegetett két poszt teljes terjedelmében elérhető.