Messziről jött rendszer - Sparkler Audio

20180519_154623.jpgIlyen is ritkán adatik meg. Mármint olyan, hogy valamire rátaláljak a neten, felkeltse az érdeklődésem, majd egy év múlva, amikor még aktuálisabb a dolog, mint valaha, meg is tudjam hallgatni. 

Történt ugyanis, hogy tök véletlenül rátaláltam a Sparkler Audiora, akiről hamarosan kiderült, hogy sok szálon kötődik az egyik legismertebb, különutas japán high-ed brandhez, a 47 Labhoz. Majd kiderült az is, hogy dolgoztak együtt  Kimurával, aki egyszemélyben maga a 47 Laboratory.

20180519_154444.jpgIdén aztán beindult a Sparkler, saját dizájnt és egyedi készülékeket készített, és talán ez a cikkem lett a motorja a dolognak, mert nagyon úgy tűnik, hogy hamarosan itthon is elérhetőek lesznek ezek az egzotikus japán készülékek. 

Most kicsit félretenném az azon való töprengést, hogy mennyire lesz egy ilyen dolog elismert, és hogy miért pont az én kis, nemzetközi szinten eldugott blogomon, egy alig ismert nyelven kerül bemutatásra majd ezeknek a készülékeknek az első pár példánya. Nem fontos. Az a fontos, hogy jók-e a cuccok. Annyit elárulhatok a részletes meghallgatás előtt, hogy, igen, azok. Meglepően azok. Még bővebben: nagyon jók.

20180519_154500.jpgAz a fontos, hogy egy ilyen apró, piaci tekintetben marginális országban van-e értelme és helye egy olyan márkának, amihez azért kissé ki látni a hobbi megdermedt előítéletei közül. Még akkor is, ha lehántjuk az egzotikus jelzőket, és azt is, hogy ott a világ másik felén ezt az egészet - mármint az audiofil minőséget és a high-endet - teljesen hétköznapi értelemben véve is képesek helyesen értelmezni. A mai, mindent a mesterségesen eltorzított piaci és egy fejére állított értékrend szerinti szemlélet mellett a Sparkler Audio egy valódi oázis az ötlettelen és konzum termékek sivatagában.