Még több napfényt! - Mixajánló

mixing.jpgA mostani etapban – ahogy közeledik a nyár – úgy lesz egyre fényesebb, vidámabb és naposabb a mixajánló is.

A Moonshine Records egy lengyel reggae és dub kiadó. Számomra teljesen váratlanul toltak fel a youtube csatornájukra egy-egy mixet, Mooncast címke alatt. Ebből választottam ki ezt, amit a Vak Próféta rakott össze. (Nekem annyira bejött, hogy többnyire ezt hallgatom futó edzés közben is.)

Ha már reggae, akkor legyen valami más is: a Dubapest Hifi is csinált egy hálószobamixet, pontosabban Selecta Jahfar. Ez is a youtube-on van, főként régi dolgok szólnak, de ez mindig jó.

A deep record store-t avagy lemezboltot nem kell bemutatni szerintem itthon senkinek. Idén 20 éve lát el minket minőségi zenével, főként fekete lemezen. Az évfordulót minden hónapban többnyire keddenként egy-egy vendéggel ünneplik.

Mivel a boltban kevés olyan eladó dolgozott, aki ne lett volna amúgy is dj - volt egyáltalán ilyen?-, elég jó cuccokat raknak, természetesen kizárólag lemezről. Élőben is meg lehet őket hallgatni, de a facebookon is streamelik a szetteket. A már elkészült szülinapi mixek közül én DJ Longmanét választottam, finoman bólogatós, jazzes hiphop. Jelige: Tessék, deep!


A mostani szelekcióból kilóg ez a submission mix széria, amit a Contact bulira csináltak. A londoni dubstep szcéna egyik magasan jegyzett producere, Bukez Finest elég jó kis szettet rakott össze. Se nem durva, se nem langyos, pont jó. (Ehhez ideírom a nem kellően nyitott olvasók véleményét, hogy ne kelljen a kommentben fárasztani magunkat: és ezért fizetnek is.)

 

A 20. perctől indul be igazán. Természetesen a trackek igen nagy hányada exclusive és fogalmam sincs mik ezek. Mindez viszont nem tart vissza attól, hogy erősen bólogassak rájuk. Hallgassátok!