Programok hétvégére

 
barabas.jpgHifi őrült vagy? Szeretsz rosszul szellőzött szállodai szobákban különböző rendszerek előtt üldögélni? Eljött a Te időd!

Sajnálod, hogy lemaradtál a hifi showról és szeretnéd pótolni? Ne izgulj, két jó programom is van számodra. Az egyik picit távolabbi, hiszen Lengyelországban lesz. Ezen a hétvégén tartják ugyanis Európa egyik legnagyobb audiofil kiállítását Varsóban. Ez a kiállítás valóban impozáns, több száz márka és képviselet lesz jelen, és többek között itt mutatkozik be Európában először a japán garázsbrand, a Sparkler Audio.

Az egyértelmű volt szerintem Péternek is, aki személyes vonzalomból és hobbiból vágott bele képviseletbe, hogy itthon nem fogják szétszedi a vásárlók, eleve úgy képzelte el, hogy a forgalmazást kiterjeszti a környező országokra is, így Szlovákiára, Csehországra és Lengyelországra is, ehhez tökéletes belépő a lengyel show. 

vinil.jpgAki esetleg arra jár, ugorjon be és hallgasson bele a produkcióba. (Péternek kölcsönöztem pár hazai lemezt is, hogy terjessze a magyar zenei kultúrát, illetve kértem, hogy lőjön pár fotót is, amiből utólag talán össze tudok hozni egy rövid cikket, hátha így átjön a "hangulat". Hamarosan kiderül, hogy a lengyeleknek bejön-e a japán underground hifi, vagy sem.)

A másik rendezvény lényegesen közelebb van, elég a Széll Kálmán térig eljönni. A Pointe-ot egyszemélyben menedzselő István mert nagyot álmodni és pointe.blog.hu meg a lemezjatszok.blog.hu után beindította a vinil.hu webshopot is.

István tervei között már elég régóta szerepelt egy tök jó kezdeményezés, ami szerint a hazai brandeket össze kellene fogni, hogy egy helyen lehessen velük megismerkedni, esetleg megfogdosni őket - a készülékeket és nem az alkotókat -, vagy éppen meghallgatni, mit tudnak.

Én ezt amúgy jó ötletnek és támogatandónak tartottam, de a kivitelezésben már nem voltam olyan biztos. (Az alkotók között általában felülreprezentáltak az ún. "nehéz" személyiségek, akik nehezen mennek el a többiek munkái mellett kritika nélkül) De kiderült, hogy a feleslegesen huhogók táborát gazdagítom, mert István megcsinálta, tessék, itt van, létrejött, működik.

sparkler_audio_show.jpgAz egynapos nyílt nap, a vinil.hu webshop kínálatát hivatott reprezentálni, azaz Audio Technica pick upok, Soullines és Edwards Audio lemezjátszók, Jelco karok, Pointe, TMP és Edwards elektronikák.

István mindegyikük alkotóját meginvitálta, itt lesz Sindrics Tibor alias Pointe, Igor a Soulines-tól, A TMP audio tervező(i), az Edwards Audio főnöke, Kevin Edwards, aki egyébként a Talk Electronics-szal írta be magát az angol hifi nagykönyvébe, és még sokan mások.

István a megszólaló zenékhez is hívott lemezgyűjtőket ún. második házigazdának - így jöttem a képbe én is mint ötforintos lemezpörgyettyű. De rajtam kívül sokkal illusztrisabb szereplők is lesznek, úgy hogy ne velem foglalkozzatok. 

Pár éve már volt egy hasonló nyílt nap, én ott veszítettem el a demószolgai szüzességemet, viszont azóta - hála a némileg túlzásba vitt futásnak -  kicsit leadtam a szelíden domborodó pocakomból. Viszek pár lemezt, aztán majd kiverjük egymásnak, de semmi buzulás! 

Azt mondják, jó idő lesz, gyertek. Itt a facebook event. (Aki nincs fent az emberiség eme nagyszerű találmányán, annak itt a pontos cím: 1122 Budapest, Városmajor u. 44. Barabás Villa)