Zene- és mixajánló egyben

vinyldj-1204x677.jpgAz elmúlt időszakban rengeteg mix került fel, lévén minden zenei rendezvény leállt és hát mi mást is lehetne csinálni, mint otthon ugyanazt, mint a klubban?

Valamiért én úgy vagyok összerakva, hogy amikor ezerrel elkezdenek valamit nyomni, és már az utolsó statiszta, meg a színházi súgó is verset mond a laptopjának a kamerájába, elfordulok. Nem tudom, miért van ez, de ez van. Szóval pont egyet nem néztem meg a kötelező streamek, élőzések és egyéb okosságok közül. Viszont most, hogy lecsengett az egész őrület, találtam párat, ami akár másoknak is bejöhet.

Az ELEVATED egy hazai csoportosulás. Alapvetően digitalis kiadó, ami a hazai újsulis hiphop producereket gyűjti kollektívába, ahogy ezt szépen mondják manapság. A youtube csatornájukon találtam ezt a mixet, kellemes bólogatós zenékkel kezdődik, majd a végén soul és némi house is becsúszik, sok, eddig kiadatlan zenével és bónusz napfelkeltével:

Szintén a youtube-on van egy japán srác, My analog Journal néven, aki ugyan nem dj-zik, csupán egymás után feltesz lemezeket, de egészen kellemes és elég ritka cuccokat pörget. Én most a Female Japanese singers from the '80-s című mixet illesztem ide, van még a csatornában pár "mix", azokat is érdemes meghallgatni:

Robert Glasper, a blue note egyik húzóneve Black Radio néven készít élő jam sessionöket, illetve rádióadást/podcastet, amit aztán feltölt a saját youtube csatornájára. A legutolsó rész a múlt vasárnapi apák napjára készült: 

A finn wejazz kiadóról már sokszor írtam, én nagyon szeretem a dolgaikat. A Helsinkiben lévő lemezboltjukban vették fel ezt a karanténkoncertet, ami természetesen nem mix, ettől még nagyon jó. Aki nem volt ott tavaly a bmc-ben a koncertjükön, az most "bepótolhatja" Teppo Makkynen-Timo Lassy, Ville Heralla. A koncertek között pedig lemezajánló. Akit nem érdekel, csak a lényeg, az 55 perctől élvezheti: 

A dubapest hifi épített egy mini sound systemet, aminek a nem hivatalos bemutatója a Nomád Bárban volt Nagymaroson. A hivatalos meg most lesz hétvégén, ugyanott. Három óra reggae; ez a session is a youtube-on van:

A végére pedig egy dubstep mix, Caspa viszonylag új eresztése, tele kiadatlan zenével, elég masszív:

Hát, egyelőre ennyi. Igazság szerint a sajátomat is ide akartam biggyeszteni, amit a karantén alatt csináltam unalmamban, de utólag visszahallgatva, nem ütötte meg azt a szintet, amit magamtól elvárok, így talán majd a következő részben várható egy saját szelekció is.