2020.júl.10.
Írta: Audiolife Szólj hozzá!

Lapos és átlátszó, mi az? - Sparkler Audio Ether

sparkler-03_2.jpgEgy erősítő, ami nem is hasonlít erősítőre. A Sparkler formatervezési elveit nehéz lenne meghatározni. Az viszont biztos, hogy bájosan esetleges dizájnért felelős Mr. Tsukahara feltűnően vonzódik a lapos és négyszögeletes formához.

Tovább

Tangenciális körök - Opera Consonance Wax Engine

oz-04.jpgAz OzAudioba, Gáborhoz elsősorban azért szeretek járni, mert a polca tele van olyan lemezzel, amit én kedvelek. Önös szempont, mondhatnánk, de hát mi nem az? Oké, akkor felsorolok még két érvet: a bemutató terem egy lakásban van, és Gábor minden további nélkül elfogadja a véleményem, még akkor is, ha nem mondok semmi használhatót, vagy éppen nincs igazam.

Tovább

Nils Frahm: Empty

Egy magányos férfi, egy Nagra, egy mikrofon és sok szép táj, ami alatt a Nils Frahm zenéje szól. Kb ennyit sikerült megértenem ebből a videóból, ennek ellenére jó nézni a sok nagytotált, meg hallgatni a finom hangfüggönyt a field recordingsok alatt. A videonak ugyanaz a címe, ami Nils Frahm - mostanában nagyon divatos - kortárs klasszikus, ún. modern classical zenész új lemezének, én is ezért néztem meg; egyébként a lemez elég jól sikerült, még ha levonjuk a hype-ot, ami Frahmot mostanában körüllengi, akkor is.

Egyelőre nincs belőle fizikai formátum, viszont valaki teljes egészében feltöltötte a YouTube-ra, én is itt hallgattam meg az egyik hajnalban, amikor nem tudtam aludni. Az anyag, mélyen melankólikus, vagy inkább mély és melankólikus, szép és persze ebből következően meglehetősen szomorú is. Nekem akkor pont jó jött, hogy elűzze az álmatlanság okozta fáradtság és kétségbeesés érzését.

Made in China - Reisong Boyuu A30

boyuu-a30-2a3-tube-amplifier.jpgAmikor először komolyabban elgondolkodtam azon, hogy meghallgatnám ezt az erősítőt, megpróbáltam felidézni a korábbi ilyen irányú emlékeimet. Ugyan nem sok, de azért volt ilyen is. Mielőtt még az avx átállt volna a kínai bálás hifinél sokkal kevésbé problémás és sokkal jövedelmezőbb kávék forgalmazására, a china hifi kínálatának egy részével foglalkozott.

Tovább