Gitárhúr és kábelek

Miközben Thurston Moore (Sonic Youth gitáros, énekes ) új lemezét hallgatom, Demolished Thoughts - ilyen vidám címet adott neki -, és kint nagyjából óránként változik az időjárás, hol esik az eső, de inkább csak pár csepp, hol süt a nap, mint egy normális nyáron, hol meg egérszükre felhők takarják az eget, mint ősszel.

Azon gondolkozom, hogy nem fogom tudni elkerülni a videók beillesztését, már ha nem csak szavak szintjén akarok írni zenéről. Kellenek példák is. A fenti lemezt egyébként Beck rendezte, már ha valakinek ismerős a hangzás. Van belőle vinyl is. Tartozásaim is vannak, lassan egy hónapja kerültek át a szövegek erre a felületre, és hamarosan az új domainek is felélednek. Ide fognak mutatni, maradok a blog formátumnál. Az eddigi visszajelzések alapján az olvashatóságon kell változtassak egy normálisabb font választással. Folyamatban.

Ezen felül további jó hírekkel tudok szolgálni, kijött ugyanis a Middle East lemez is, végre. Aki szereti az elborult alt-countryt és annak környékét, kihagyhatatlan. Emellett csinált Prefuse 73 egy csajos lemezt is, The Only She Chapters címmel, a borítója zseniális, nemkülönben a lemezen lévő zene. Warp természetesen. S ha már elektronika, említsük meg, hogy a híres britt kiadó folyamatosan újrakiadja a régi klasszikusait is. Legutóbb az Aphex Twin - Come to Daddy remixeket vettem meg. 

*

És akkor a hifiről is pár mondat. Új kábeleim vannak, félig kész már a cikk, amely a madzagok hatásával, és reméljük, némi gyakorlati tapasztalattal is szolgálhat. A rendszer amúgy is földcsuszamlásszerű változásokon esik át az utóbbi időben. Egyébként sok visszajelzét kaptam az előző poszt Marilyn Monroe-s hasonlatával kapcsolatában, így egy kósza ötlettől vezérelve beillesztettem minden idők legszebb rock zenei dívájának, Nico-nak a XXI. századi reinkarnációjától egy darabot. Anika - No One's there.