Két nap kütyü és hifi - AV Trend show 2016

hifi.jpgIdén is a Marriott szálló ad helyet az AV Trend show névre keresztelt kiállításnak és bemutatónak, ahol a magyar forgalmazók és gyártók mutatják be, jelenleg mit lehet itthon vásárolni, ha az ember zenét szeretne hallgatni az otthonában audio berendezéseken.

Az idei kiállítás a szokásos menetben zajlik, az M szinten lesznek a nyomkodható kütyük és miegyebek, oldalt az egyik legjobb, gyönyörű panorámát kínáló szobában pedig a l'auditeur által forgalmazott high-end készülékek. Az első emeleten inkább a nívós audiofil és a high-end foglalja el a szobákat.

Mint majdnem minden évben, idén is lesz egy szoba, ahol DIY, illetve old hifi lesz hallható. Ha jól csiripelik a madarak, akkor egy Kondo klón és egy Goodmans monitor lesz a főszereplő, előbbit a hifi remete Szentiványi Kálmán, utóbbit a Biggie néven elhíresült fórumozó szállítja. (Tudjátok, Ő az, aki valamilyen, általam érthetetlen oknál fogva hozzászólásaiban keményen bünteti a magyar nyelvet, miután az sz betűk helyett x-eket ír.)

Show-05.jpgAz utóbbi időben rendszeres, hogy a kiállítók rendületlenül rotálódnak, hol újak tűnnek fel, hol a régiek közül marad el valaki. (Ehhez itthon szokás hozzátenni némi lesajnáló gúnnyal, hogy ez a kiállítás milyen és mennyire az, és ha nem, akkor miért nem olyan, és mennyire nem. Jelenleg viszont senki nem csinál jobbat, tehát ez van. Ugyanakkor egy kiállítás milyensége éppen a kiállítókon múlik, szóval panaszkodni lehet, de felesleges)

Új szín a palettán az Impressiva néven futó cég, aki többek között a KR Audio és a Lampizator termékeit is forgalmazza. Mindkét brand elég nagy hírnévnek örvend a high-end elektroncsövekkel épülő világában, érdemes lesz benézni. Ha jól látom, a többiek is hoznak néhány újdonságot, és kint lesz az AN új lemezjátszója, a TT3-as is.

A tavalyi show-hoz hasonlóan idén is felkértek, hogy vigyek ki pár lemezt, aki kíváncsi rá, szombaton belefuthat néhány újdonságba. Igazság szerint a bmc recordsot szerettem volna, ha demózzák a régi és az új felvételeiket, de ők végül sajnos nem tudnak jelen lenni. Mivel azonban én nagy rajongója vagyok a kiadó munkásságának, biztos, hogy viszek egy pár lemezt tőlük is. Ahogy nézem idén is lesz látni és hallani való, ha nem is a teljes hazai paletta, de a krém ott lesz. Mivel rászervezték a profi fotó kiállítást is, bármit is jelentsen ez, feltehetően a tavalyinál is nagyobb lesz a tömeg.