Egy lépéssel beljebb - A Sparkler Európában

sparkler-01.jpgJó hír azoknak, akik érdeklődnek a speckó japán márka iránt, hogy egy ideje elérhető az európai honlap, és árlista is van. Mivel én nem vagyok senkinek a marketingese, arra kérek mindenkit, hogy a honlapon található elérhetőségen érdeklődjön, és mondjuk ne itt nálam, a koment mezőben.

A hosszabb meghallgatásról a posztot félig megírtam, de sajnos az a szöveg elveszett - botor módon nem oda mentettem, ahova kellett volna. Mivel az elmúlt hetekben kissé betemetett a munka, erre a posztra még várni kell. A türelmetleneknek üzenem, hogy a rendszer nagyjából két hetet töltött ear kollégánál, várhatóan neki is lesz véleménye róla. Sajnos arra sem volt időm, hogy Neki legalább egy kérdést feltegyek, így spoilerezni sem tudok.  

Én egyébként úgy gondolom, hogy mind az árak, mind a minőség rendben van és valóban zenei teljesítményt nyújtó készülékekről van szó - no hifi, antihifi, agains hifi, vagy amit akartok - , amelyek a maga nemükben különlegesek - és nem csak azért, mert japánok, vagy azért, mert ezek tényleg kézműves termékek, tehát nem gyártósorról gördülnek le, hanem valami egészen másért.

sparkler_1.jpgSokkal inkább arról van szó, hogy olyan ember készíti őket, aki maga is zenerajongó, és ez a gondosság egyértelműen érződik rajtuk. Tehát nem termékben, piacban és marketingben gondolkozik, hanem olyan rendszert akart építeni, elsősorban magának, amivel örömet nyújt a zenehallgatás. Ebben a tekintetben Tsukahara éppen most kezdi el a nehezebb részét a dolognak, de nem hinném, hogy nála ez lét vagy éppen presztizs kérdés lenne. 

Erről majd azért bővebben is fogok eszmét futtatni, ha eljutok odáig, hogy legyen két nyugodt órám, és mondjuk ki is tudom aludni magam. Nyáron amúgy is mindenki mással foglalkozik, a hifi ilyenkor pihen. Pihenjetek ti is. (A képeken látható set upot ne savazzátok pls, ennél jóval szofisztikáltabb környezetben szólt)