A háború gyermeke - Wvr Bvby

wvrbvby-premiere.jpgA zenékről szóló posztokban igyekszem többnyire olyan lemezekről írni, amelyek valamilyen formában beleillenek a hifi vagy a hangminőség körébe, még akkor is, ha ez nem jön le elsőre.

Igaz ugyan, hogy a fókuszom leginkább a zenei minőségen van és ez némileg árnyalja a dolgot, de mint tudjuk, a szándék a fontos.

Most viszont olyan lemezt ajánlanék, ami mind a hangminőségben, mind a zenében elég jó, ráadásul a lemez mellé kerített sztori is érdekes. Elsőre kissé idétlennek tűnő név valójában a War Baby-t takarja, aminek viszont az a háttérsztorija, hogy a nyolc tagú ausztrál zenekar vezetőjének a szülei az öbölháborúban ismerkedtek meg és jöttek össze, amelynek folyományaképpen megszületett Carl Lindenberg. (A képen a hosszú hajú szemüveges srác)

wvr-bvby2-e1527595335266.jpgEnnek a "fogantatásnak" és azt megelőző történetnek a sztorijára van felhúzva a lemez is. Ami a zenét illeti, kellemes jazz, némi funkos és mostanában trendinek számító hip hopos és fúziós lüktetéssel vegyítve. Ha van szörfrock, akkor ez lehetne a szörfjazz. Vagy valami ilyesmi. Szerintem teljesen jó, igaz, hogy kissé könnyűsúlyú, de ettől azért el lehet vonatkoztatni. És vidám! (Felhívnám a figyelmet a videóban az eltérő színű zoknit viselő harsonás fiatalemberre)

A felvételt szalagos magnóval rögzítették, egy session keretében, ez amúgy a videóban is látszik, csak némi master van rajta. Lehet, hogy a srác szülei nagy audiofilek is voltak? Egyébként tényleg jól szól.

Címkék: zene, lemezek